header

Kindercoaching

Kindercoaching voor baby's en kinderen

Als een kind niet goed in zijn/ haar vel zit, wil je graag hulp. Voor kinderen is het heel belangrijk dat je ze begrijpt. Het waarom van het gedrag, want er is altijd een reden waarom een kind niet gelukkig is.Oswin en Irma hebben al vele baby's en kinderen geholpen door inzicht te bieden aan de kinderen en aan de ouders (afhankelijk van de leeftijd). Kindercoaching biedt vooral veel inzicht en tips hoe je dingen kunt omdraaien.

kindercoaching

Intuïtieve hulp voor kinderen die het moeilijk hebben

Een kind kan niet altijd verwoorden wat er aan de hand is. Het is best moeilijk om over gevoelens te praten, zeker voor kinderen. Inzichten kunnen bijvoorbeeld een advies over voeding of over een bepaalde (hoog)gevoeligheid van het kind zijn.Verdriet, woede aanvallen, prikkelbaarheid of ander vervelend gedrag heeft altijd een reden. Het kan gaan om iets van school, van thuis of een andere reden hebben. Het belangrijkste is dat we het om kunnen draaien en positief vooruit kunnen. Soms heb je daar gewoon hulp bij nodig, die wij kunnen bieden.

kids

Het ongemak van een kind kan vele oorzaken hebben en vaak is het een opluchting om te weten, waar het ongemak vandaan komt, zodat je er rekening mee kunt houden en het op kunt lossen. Een kind heeft het recht om met plezier in het leven te staan en daar werken wij altijd naartoe.
Jim is een jongen die met dagjes uit vaak de harmonie in het gezin verstoord. Hij 'verpest' steeds wat een gezellige dag had moeten zijn, door ineens heel boos of opstandig te worden. Wat de ouders van Jim niet in de gaten hebben, is dat het veel te druk is voor Jim. Jim is hooggevoelig en vangt dus veel meer informatie op dan andere mensen. Als het hem teveel wordt, wordt het hem ook echt te veel en wordt hij boos. Het lijkt er dan op dat hij gewoon een beetje dwars doet, maar hij raakt letterlijk overprikkeld en dat gevoel kennen de meeste mensen wel. Het gevoel dat het je allemaal even teveel is na een hectische of drukke periode. Dan heb je het nodig om even tot rust te komen. Voor Jim was het heel belangrijk dat zijn ouders dat begrepen. Hij was er heel erg bij gebaat dat ze de inzichten kregen die wij hun gaven. Nu kan hij gewoon een dagje mee uit en wordt erop gelet dat het hem niet teveel wordt. Beter voorkomen dan genezen!

coaching

Kindercoaching voor verlegen kinderen, kinderen zonder zelfvertrouwen en kinderen die gepest worden

Wij begeleiden ook kinderen die gepest worden, heel verlegen zijn of geen zelfvertrouwen hebben. Zij hebben dat steuntje in de rug hard nodig en wij helpen ze graag. Kinderen hebben het nodig dat ze goed gevonden worden. Je kan ze niet genoeg liefde geven als ouder en niet genoeg bewonderen. Hun gevoel voor eigenwaarde is één van de belangrijkste waarden die je ze mee kunt geven. Het gevoel goed te zijn, geliefd. Dat is de basis van ieder persoon en ieder leven. Het is dat gevoel dat ze moeten ontwikkelen. Je kunt pas van iemand anders houden als je oprecht van jezelf houdt.
En dat hebben ze heel hard nodig, want onderling zijn kinderen niet altijd zo tactisch. Je moet vaak voldoen aan het kuddegedrag en vooral niet afwijken van de standaard. Je moet sterk in jouw schoenen staan.
Kinderen moeten
zo ontzettend veel in deze maatschappij. Dat is leuk als het je makkelijk af gaat, maar het kan je ook laten dichtklappen. Ieder kind is anders. De één staat het liefst altijd in de belangstelling, de ander liever niet. De één is heel sportief, de ander leest het liefst zoveel mogelijk. Ieder mens is anders en ieder kind is anders. Het is onze taak om ze zo goed mogelijk te begeleiden en ze te leren dat het goed is om jezelf te zijn. Je bent precies goed zoals je bent. Die intentie is de basis van zelfvertrouwen en dat straal je uit. Wij als ouders kunnen het voorbeeld geven door niet te oordelen over andere mensen en kinderen. Zo leren wij onze kinderen dat iedereen anders is en dat dat goed is.

Een schooldirecteur zei eens tegen een moeder van een heel slim en paranormaal begaafd kind, dat de sportleraar zich druk maakte over de prestaties van het kind. Het kind moest echt onmiddelijk op een sport bijvoorbeeld voetbal. De moeder kende de kwaliteit van het kind en gaf als antwoord dat de sportleraar waarschijnlijk geen healing kon geven en dat dat kind dat gisteren nog had gedaan toen zijn vader ziek was en met succes! Daar had de schooldirecteur geen weerwoord op.

Wij zijn allemaal anders en hebben onze eigen talenten. Op een school wordt maar een deel gestimuleerd. Een kind wat heel goed met dieren om kan gaan, zal daar nooit op school in uitblinken. Ze kan het immers niet laten zien, maar later in haar leven zal dat haar weg zijn en daarvoor hoeft ze niet uit te blinken in rekenen...

Als een kind verlegen is of gepest wordt is het vaak zo dat dat al aan de houding te zien is. Het nadeel daarvan is dat de houding steeds uitnodigt om diegene weer zo te behandelen. Achter die houding zit een bepaalde gedachte en daar gaan wij mee aan het werk. Met veel liefde begeleiden wij kinderen zodat ze vol vertrouwen zijn en dat ook uitstralen. Het is belangrijk om het kind te helpen om de onzekerheid en verlegenheid te overwinnen. Je helpt je kind er enorm mee, want het is niet fijn om je zo ongemakkelijk te voelen. Ieder kind is anders, daar houden wij rekening mee. Met liefde helpen wij bij de begeleiding van de opvoeding van uw kind. Zodat uw kind blij kan zijn en gelukkig, dat is het streven. Dat we samenwerken om zijn of haar leven weer op de rails te krijgen.
U kunt een afspraak maken door Irma te bellen, zie kontakt.

 

 

copyright 2012 spirithealing
 

duurzaaminternet....................................................... Webdesign : Studio 888 ................................................cleanbits