header

Sjamanisme

Sjamanisme kent men over de hele wereld. Sjamanisme is het geloof dat een sjamaan de tussenpersoon is tussen hemel en aarde. Tussen het zichtbare en het onzichtbare.

Sjamanisme is een reeks traditionele geloven en praktijken waarbij uitgegaan wordt van de mogelijkheid om te diagnosticeren, te genezen en soms menselijk lijden te veroorzaken vanwege een speciale verhouding met, of controle over, geesten. Deze traditie heeft in de hele wereld sinds prehistorische tijden bestaan. Sjamanisme is gebaseerd op de stelling dat de zichtbare wereld met onzichtbare krachten of geesten is doordrongen die het leven van de levenden beïnvloeden. Voor sjamanisme is gespecialiseerde kennis of capaciteit vereist. Sjamanisme komt voor in India, Tibet, Rusland, Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Hij danst tussen de wereld van energie en materie. De sjamaan is degene, die de zeeën heelt, die bemiddeld tussen de krachten in de natuur. Het terrein van de medici is het beter maken, die van de sjamaan is het helen, dus het elimineren van symptomen. De meeste mensen hebben het beter worden wel ervaren, maar vaak keert de klacht weer terug, of komen er andere, maar wel gerelateerde klachten voor terug. Wanneer je een echte healing meemaakt, dan transformeert het je en wel in alles: je lichaam, je relaties, het eten wat je eet, je werk en hoe je omgaat met je kinderen. Het sjamanisme is een praktijk van het vrouwelijke, van de aarde, dit in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, dit is er namelijk een van het mannelijke. De reguliere geneeskunde is ontstaan door oorlog en nog steeds worden er in de reguliere geneeskunde woorden in die strekking gebruikt. Denk dan aan: de strijd tegen kanker, het vechten tegen AIDS enz. De sjamaan zoekt niet naar steeds maar sterkere of betere antibiotica, die dus kleine beestjes uitroeien (de virussen en bacteriën), maar zoekt naar een manier, om er mee in harmonie te leven. Het is het zoeken naar balans, naar vrede, vrede in alles, met de natuur, met zichzelf en met alles wat leeft. Hierdoor kunnen vele aandoeningen genezen worden en vaak in een kortere tijd, als dat in de reguliere geneeskunde gebeurd zou zijn. Vooral op het gebied van psychotherapie zijn vele voorbeelden bekend, waarin in een aantal weken bereikt werd, wat in de psychotherapie een aantal jaren geduurd zou hebben.
De oude volken zien de aarde als moeder, dus Moeder aarde

De sjamaan weet, dat zich rond het fysieke lichaam nog een lichaam bevind. Dit noemt hij/zij het lichtlichaam. Bij veel anderen beter bekend als het aura. Dit aura informeert het lichaam, het organiseert het lichaam zogezegd. Vergelijk het met een magneet, waarmee je ijzervijzel op een papier kan manipuleren. Het is via het aura, dat je het lichaam kan beïnvloeden. Via de blauwdruk van je wezen, dat in je aura ligt opgeslagen. Dit ziet eruit als een soort donut van licht. Het komt binnen via je voeten en weer naar buiten via je hoofd, vandaar uit vloeit het buiten je fysieke lichaam om weer terug naar de aarde. Maar ook gaat het tegelijkertijd de andere kant op, dus via je hoofd naar binnen, naar je voeten toe en weer buiten je fysieke lichaam om, naar de hemel. In de natuur strekt dit veld zich uit tot (soms ver) buiten je vingertoppen, als je je armen gestrekt hebt buiten je lichaam. In de stad echter wordt dit veld ingedrukt, waardoor je je beperkt zal voelen in je vrijheid. De blauwdruk in het aura bevat ook al onze herinneringen; van onze kindertijd, maar ook van voordat we geboren waren, dus in de baarmoeder en zelfs daarvoor! Wij aarde-mensen kunnen maar een klein gedeelte van onze omgeving waarnemen. Van zo’n 5hz (trilling, die je alleen kan voelen), via 20 tot 20.000hz, wat we kunnen horen, tot aan meerdere Ghz, wat bestaat uit wat we kunnen zien. Alles daarbuiten kunnen we met onze fysieke zintuigen niet waarnemen. We hebben echter nog een zintuig, wat niet fysiek is. Dit wordt ook wel het 6e zintuig genoemd en het is met dit zintuig en wanneer we volledig met dit zintuig kunnen waarnemen, dan nemen we dus waar, dat alles, maar dan ook alles met elkaar verbonden is.
 

 

copyright 2012 spirithealing
 

.......................................................................................................