header

Horoscoop

Een leuke daghoroscoop

In het schema kunt u een daghoroscoop (gratis) vinden. Iedere dag is hier een nieuwe daghoroscoop te vinden van uw sterrenbeeld. Als u op de naam van uw sterrenbeeld klikt, krijgt u een korte tekst met de bijzonderheden van uw horoscoop. Dagelijks is er een nieuwe horoscoop te vinden afgeleid van actuele planeetstanden. De actuele planeetstanden van de dag kunt u onderaan deze bladzijde vinden.
De dag en overige horoscopen worden verzorgd door astromedia. Wilt u een specifieke horoscoop zoals een geboortehoroscoop of een jaarhoroscoop dan ziet u onder de daghoroscoop verschillende mogelijkheden. Astromedia biedt u deze tegen betaling aan evenals horoscoopboekjes.

 

Algemene uitleg horoscoop

Een horoscoop wordt gebruikt om voorspellingen te doen voor momenten in de toekomst. Een horoscoop is een term uit de astrologie. Volgens de astrologie bestaat er een verband tussen de stand van zon en planeten en gebeurtenissen die op aarde plaatsvinden. De horoscoop geeft de stand aan van zon, maan en planeten op een bepaald moment.
Deze standen worden geplaatst in een kader van huizen, een verdeling van het hemelgewelf in 12 delen, meestal gerekend vanaf de ascendant. Dit geheel relateert een astroloog aan gebeurtenissen die - in het verleden, het heden of de toekomst - op aarde plaatsvinden. Een speciale toepassing is volgens de astrologie de horoscoop van iemands geboortemoment (de geboortehoroscoop). Hierin zijn persoonlijk karakter, talenten enzovoorts vastgelegd. De stand van de zon in de dierenriem - de achtergrond van sterrenbeelden - heet van grote invloed te zijn: iemands "sterrenbeeld". Ook de combinatie van de horoscoop van een bepaald moment en de geboortehoroscoop wordt vaak gebruikt.

Planeetstanden vandaag

Actuele planeetstanden beïnvloeden de dagelijkse ervaringen of belevingswereld. Een betrouwbare daghoroscoop is daarop gebaseerd. Astrologie stimuleert je om flexibel en alert te zijn. Een oefening in opmerkzaam zijn. Zie het als een soort weerbericht, maar dan met een innerlijke, of intermenselijke uitwerking: een sfeerbericht dus.

 

 


 

 

copyright 2012 spirithealing
 

.......................................................................................................