Spirit Healing - Spirit Healing Blog - spirithealing

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoogbegaafde thuiszitter, je bent een mooi mens!

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Hoogbegaafddropoutthuiszittermoedepressiefhulpvoorhoogbegaafdekinderen
Lieve hoogbegaafde,

Er zijn veel groepen mensen die het moeilijk hebben. De (hoogbegaafde) thuiszittende kinderen is ook zo'n groep. Er zijn echt duizenden kinderen die niet naar school kunnen doordat ze echt niet passen in het schoolsysteem.

Ze zijn prachtig, maar denken anders of voelen anders of misschien wel allebei. Het klinkt heel onschuldig, maar die kinderen kunnen zich al op jonge leeftijd zo onwelkom en onbegrepen voelen. Dat hakt erin. Ziekte, depressief, er niet bij horen, soms gepest, geen zin meer in het leven.
Ik hoor de verhalen in mijn werk als coach, waar we hoogbegaafde kinderen helpen die het moeilijk hebben. Hoogbegaafde kinderen en tieners, die ziek zijn of depressief helpen we met een healing en coaching. De energie weer laten stromen en het zonlicht weer terugbrengen in jouw hoofd, daar werkt een healing goed voor. De vermoeidheid en depressie kunnen met onze hulp weggaan en doen we met liefde!

Het is geen keuze om hoogbegaafd geboren te worden. Je bent het. Ik persoonlijk vind het een heel mooi talent. Anders denken kan heel interessant zijn. Anders denken kan verrassend en vernieuwend zijn. Ze brengen de wereld iet moois.

Wolfgang Amadeus Mozart was een muzikaal genie; Albert Einstein op het gebied van de natuurkunde. Oscar Wilde zou men als een sociaal genie kunnen beschouwen. William Shakespeare was een literair genie. Johann Sebastian Bach, Alan Turing, Leonardo da Vinci zijn andere voorbeelden. En niet alle hoogbegaafden hoeven persé zo uit te blinken. Het geeft alleen maar aan dat zij iets nieuws hebben gebracht. Anders dan anderen denken.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, maar helaas op scholen niet altijd. Die ene weg.... die moet je gaan. En als dat niet lukt, dan pas je niet.  Maar vergeet niet dat jullie heel welkom zijn. Ik ben heel benieuwd wat jij jouw omgeving (of de wereld) komt brengen.

Dus... Kies jouw eigen weg. Jullie zijn welkom en jullie zijn interessant mooi en ik vind jullie verrassend geweldig! Dus deze is voor de duizende thuiszittende kinderen (en hun mama's en papa's) <3

Warme groet voor jou, van mij. Liefs Irma SisilaReis door je ziel met een grondige healing

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Reisdoorjezielgrondigehealing


Een grondige healing of een reis door je ziel

Een grondige healing kan hetzelfde effect als een reis door je ziel. Vroeger maakten we wel gebruik van een reis door je ziel. Een combinatie van een visualisatie onder onze begeleiding met een healing. We merkten dat het voor veel mensen moeilijke is om te visualiseren en de staat te bereiken om onbewuste informatie, patronen en gebeurtenissen naar boven te halen. Daarom kiezen wij er nu voor om dat in een grondige healing te doen. Een healing waarin we op zoek gaan naar blokkades die jouw belemmeren in jouw huidige leven. Gebeurtenissen uit het verleden die ervoor gezorgd hebben dat je een bepaalde overlevingstechniek hebt ontwikkeld, waar je nu niets meer aan hebt. Gebeurtenissen die jouw onzeker hebben gemaakt, waar je nu niets meer van weet.

Bij deze grondige healing door al jouw lagen wil ik oude sporen, karma en onverwerkte trauma's helen. Doordat ik me af kan stemmen op het energieveld in jouw lichaam en de blokkades kun je op een effectieve manier snel jezelf beter voelen. Doordringen naar de ziel en daar informatie vinden hoe ik jou kan helpen, is een onderdeel van mijn talent als healer. Ook voor dieren en paarden werkt dit vaak enorm helend. De oude problemen laten gaan. Alleen als je er nog van kunt leren is het belangrijk dat je dingen zelf oplost. Sommige gebeurtenissen hoeven niet herhaald en herhaald te worden. Het is simpelweg belangrijk dat het weggaat. Soms heb je het nodig te weten waarom dit op jouw pad is gekomen en dan wordt die informatie ook verstrekt. Heeft geen meerwaarde, dan is het ook niet nodig. Het is juist belangrijk je te richten op het heden en de mogelijkheden van de toekomst. Positief en sterk, zonder ballast uit het verleden. Dat is wat we in een grondige healing kunnen doen.Krachtplaatsen

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Krachtplaatsen


Krachtplaatsen zijn plaatsen waar een hoge energie te voelen is. Krachtplaatsen zijn plekken waar Leylijnen samenkomen; energiebanen die over de aarde lopen. Ze worden ook wel Leycentra genoemd. De energie op een leycentrum roteert links- of rechtsom. Soms draait hij zelfs beide kanten op, in een achtvorm of omdat hij links en rechts na enige tijd afwisselt.

Vroegere volken hebben deze krachtplaatsen aangevoeld en hebben er rituele plekken van gemaakt. Een bekend voorbeeld is Stonehenge in Engeland. Eeuwenlang werden kerken en andere heiligdommen precies op die kruisingen van leylijnen gezet. Meestal werden de altaars zelfs echt op dat energiecentrum gebouwd.

Op zéér véél plekken op deze planeet kruisen energielijnen (van een zelfde soort) elkaar. Dit worden energiecentra genoemd, waarvan de meesten maar klein zijn. Ook de meeste kruisingen van leylijnen zijn klein en zwak. Maar in iedere streek zijn er ook een aantal sterke kruispunten. Deze leycentra zijn een soort verkeersknooppunten van energie. Verschillende leylijnen komen bij elkaar op plekken waar er een concentratie van energie aanwezig is. Dit wordt een krachtplaats of krachtcentrum genoemd. Deze krachtplekken zijn energetische krachtpunten waar meerdere krachtlijnen bij elkaar komen en worden gezien als heilige plaatsen. Bij positieve leycentra is er een krachtveld vol met energie dat kan zorgen voor inspiratie, genezing en wonderen. Voor informatie-overdracht is energie nodig, wat de inspiratie op die plaatsen verklaart, er is immers energie genoeg. Door de extra energie op deze speciale plaatsen komt het ook voor dat er bij leycentra lichtverschijnselen waargenomen worden. Voorbeelden zijn het hunebed van Loon (Drenthe) en het klooster van Aduard (prov. Groningen). De plaats van het klooster is bovendien bepaald door het zien van de lichtverschijnselen. Ook is het mogelijk dat je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt en dat je op zo'n plaats letterlijk de hoofdpijn uit je voelt glijden. Het is fijn om zo'n plaats te kennen om jezelf af en toe een momentje van opladen te gunnen. Er is wel een groot verschil in krachtplaatsen. De ene krachtplaats is veel sterker als de andere. Vlak voor de abdij van Tongerlo. Nog voor de ingang naar het binnenhof is een sterk punt te voelen. Zo zijn er veel meer. In Nederland is er een boek over geschreven als je precies wilt weten waar de leylijnen en de kruisingen in Nederland zijn. Misschien is dit boek niet helemaal compleet, toch brengt het je op weg. Als je eenmaal een paar krachtplaatsen hebt gevonden en gevoeld, dan herken je deze ook op andere plaatsen, bijvoorbeeld tijdens een boswandeling.Leylijnen

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Lelyijnen


Leylijnen zijn lijnen die op de aarde liggen. Leylijnen zijn energielijnen. Leylijnen zijn een soort lijnen of banen van energie die energie laten stromen over de hele planeet. Zoals wij ons energiesysteem hebben, zo heeft de aarde ook een energiesysteem. Leylijnen is maar één soort van energielijn, die de aarde kent. Er zijn ook nog andere soorten energielijnen, zoals bijvoorbeeld hartmannlijnen, currylijnen en benkerlijnen. Iedere soort energielijnen vormt om de planeet een eigen netwerk. De verschillende soorten energielijnen zijn in twee soorten onder te verdelen. Enerzijds zijn dat de rasternetwerken (grids). Dit soort energielijnen vormen samen meestal een rechthoekig hokjespatroon. Dit houdt in dat deze energielijnen normaliter parallel aan elkaar liggen met steeds een gelijke tussenruimte en haaks hierop ook parallelle lijnen met gelijke tussenruimte. Door allerlei invloeden kunnen er afwijkingen ontstaan in dit rasterpatroon. Anderzijds zijn er zogenaamde vrije netwerken. Dit zijn netwerken die niet in een hokjespatroon liggen, maar waarvan de energielijnen in iedere richting kunnen stromen.

Behalve energielijnen, die doorgaans kaarsrecht door het landschap lopen, zijn er ook andere energieën die samengevat kunnen worden onder de noemer energievormen.

Leylijnen en andere energielijnen zijn banen van energie.
Die door het landschap stromen. Deze banen stromen een bepaalde richting op, die voor iedere lijn verschillend kan zijn. De energielijnen zijn (bijna) altijd kaarsrecht en kunnen duizenden kilometers lang zijn. De afmetingen van de verschillende energielijnen kunnen variëren van 10 centimeter tot heel soms wel 10 meter breed. De lijnen liggen op de grond en de energie van een lijn hoeft niet overal even sterk te zijn. Dit kan per plaats, maar ook in de tijd verschillen. De energielijnen reageren qua sterkte, net als de zee met eb en vloed, op de maan en andere kosmische factoren. De verschillende soorten energielijnen onderscheiden zich van elkaar door de verschillende eigenschappen en kwaliteiten die ze hebben, een eigen karakter. Zo hebben leylijnen bijvoorbeeld de eigenschap van kracht. Daarom worden leylijnen ook krachtlijnen genoemd. Ook kunnen de energielijnen mannelijk, vrouwelijk, neutraal, positief (prettig) en negatief (onprettig) zijn. Met name door menselijke invloed kunnen (stukken van) energielijnen veranderen. Zo zijn de meeste leylijnen en kruispunten ervan positief. Maar er zijn ook plaatsen waar ze negatief zijn geworden bijvoorbeeld door het offeren van mensen, moord en veldslagen.

Op zéér véél plekken op deze planeet kruisen energielijnen (van een zelfde soort) elkaar. Dit worden energiecentra of krachtplaatsen genoemd.

Leylijnen zijn grofweg in te delen in zwakke, sterke en zeer sterke leylijnen. Vooral de zeer sterke leylijnen genieten bekendheid omdat zij grote afstanden afleggen over onze aardbol. Zij verbinden de continenten van deze planeet met elkaar. Het worden wereld-leylijnen genoemd. Zij voorzien de aarde wereldwijd van krachtige energie. Waar zij kruisen is er normaliter een zéér krachtig kruispunt van leylijnen.
Daartussen in liggen de sterke leylijnen die een verdere verspreiding van de energieën verzorgen. Zij verbinden de provincies, regio's en streken met elkaar en verspreiden de energie aldaar. Daar waar ze elkaar kruisen bevinden zich sterke leycentra. Deze leycentra bepaalden voor onze voorouders de plaatskeuze om dorpen te stichten.

Tussen de sterke en zeer sterke leylijnen in bevinden zich enorm veel zwakke leylijnen. Zij zorgen voor een verdere verspreiding van de krachtige energie en zorgen ook voor een uitwisseling van energieën met de omgeving. Door dit stelsel van leylijnen samen met alle andere soorten energielijnen, wordt de hele planeet voorzien van extra energie. Zij zorgen dat deze planeet leeft!
Wateraders en onverklaarbare klachten

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Wateraders


Wateraders en aardstralen worden vaak gezamenlijk genoemd. Wateraders zijn ondergrondse waterstromen die langs de breuklijnen lopen, die er diep onder de aarde zijn. Deze ondergrondse waterstromen kunnen een straling veroorzaken door de wrijving van het water. En dat die wrijving kan een negatief effect hebben op alles wat leeft in de buurt. Als meerdere wateraders elkaar kruisen is er op die plaatsen een verhoging van de negatieve straling. Het leven bestaat uit trillingen, zoals bijvoorbeeld geluid. Trillingen zijn onzichtbaar. Aardstralen en wateraders zitten diep onder de grond en deze geven een bepaalde trilling door. Het lichaam vangt deze trilling op. Het lichaam is niet gewend aan deze trilling en moet zich daar op instellen. Voor mensen die daar gevoelig voor zijn kost dit veel energie. Meer energie dan het lichaam kan verwerken, daardoor heeft het lichaam energie te weinig om bijvoorbeeld van ziekte te herstellen, deze personen zijn zonder reden ook altijd moe. Veelal kan worden aangenomen dat volwassenen of kinderen die op een kruising van wateraders liggen vaak problemen hebben met de blaas, bedplassen, laat zindelijk zijn, koude voeten, huidproblemen, nierbekkenontsteking, gewrichtspijnen hebben en zelfs reuma kan hierdoor ontstaan. Een kruising van een waterader met een aardstraal kan lijden tot veelvuldige hoofdpijn(migraine), slapeloosheid, rugklachten, oververmoeidheid, allergieën, astma, problemen met de hormonen en het uitblijven van een zwangerschap.Mijn werk als sjamaan

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Sjamaansjamanisme


Een sjamaan maakt contact met de onzichtbare wereld en natuurkrachten. Kan door deze verbinding blokkades zien en verwijderen. Een sjamaan neemt meer waar dan met het blote oog kan worden gezien. Het is als het ware het röntgenapparaat waar men gebruik van maakt in de westerse medische wetenschap. Waarbij een sjamaan voorbij de klacht ook de wortel van het probleem kan zien en raken. Sjamanen leven van Oost naar West en van Noord naar Zuid. In alle windrichtingen zijn er sjamanen met hun eigen manier om het contact te maken. Sommige gebruiken rituelen, wij niet. De wijsheden van onder andere de Hopi indianen en van Alberto Villoldo zijn voorbeelden voor mij. Het innige contact en dankbaarheid met en voor de natuur. De windrichtingen die mij de weg wijzen: hebben in het Zuiden, willen in het Westen, doen in het Noorden en zijn in het Oosten. De aarde die ons voedt, water geeft en van alle materialen voorziet, de zon die ons energie geeft. De natuur is mijn onuitputtelijke energie- en inspiratiebron. Door het leven heen heb ik geleerd (ook uit persoonlijke ervaringen) hoe ik mensen kan helpen en dat doe ik met mijn talent om buiten de zintuigelijke waarneming te zien, voelen, horen en weten.

In mijn geval is het een aangeboren gave om tijdens een healing de blokkades, trauma’s of zieke cellen te mogen zien en er genezing voor te vragen. Het samenwerken met de natuur en de spirits is daar een onlosmakelijk deel van. Het is een jarenlange studie en levenswijze die mij ertoe gebracht heeft om mensen en dieren te helpen. Daarbij is gebleken dat mij gave sterk lijkt op de manier waarop de Amerikaanse sjamanen een healing geven. Het vereist veel concentratie en toewijding, een dagelijkse afstemming op de onzichtbare wereld. Als healer is het mijn roeping om de balans te vinden voor mensen en dieren die uit balans zijn. Deze disbalans uit zich in ziekte, pijn, een afgesneden gevoel, geen zelf-liefde, niet goed in je vel zitten, burn out, etc. Maar ik neem ook disbalans in een ruimte en aardmagnetische velden waar.

Een healing herstelt het natuurlijk evenwicht en laat energie stromen waar het geblokkeerd is. De blokkade kan voor ziekte gaan zorgen. Een healing geneest niet alleen de cellen die ziek zijn, maar kijkt voorbij de zieke cellen naar de wortel van het probleem of de ziekte. Een traumatische ervaring die diep is weggestopt kan zo door een sjamanistische healing worden getransformeerd. De healer haalt als het ware de verdrietige herinnering weg. Een sjamanistische healing is een diepgaande healing waarbij ‘oude wonden’ worden geheeld.  Zodra die oude blokkades zijn opgeheven, kan het lichaam herstellen van een ( soms jarenlange) disbalans in het lichaam. Daar zijn vaak meerdere healingen voor nodig.
Aura

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Aura


De aura is het magnetische energieveld dat mensen en andere levende wezens en planten omgeeft. De aura kan worden waargenomen door mensen, die een gave hebben om dingen waar te nemen, die anderen niet zien. Zo wordt een auro visueel voor mensen die daar gevoelig voor zijn. De aura bestaan uit kleuren. Het zijn dezelfde kleuren die men kent van de belangrijkste energiepunten in het lichaam, de chakra's.

Als er vage of donkere kleuren te zien zijn in het aura, duidt dit op disbalans. Het betekend dat je niet goed in je vel zit ofwel niet in harmonie bent. Jouw energie is dan zwak. Het kan zijn dat er sprake is van stress, vermoeidheid, ziekte, etc. Bijvoorbeeld als er een donkere aura te zien is rond het hoofd kan dat duiden op hoofdpijn. Tijdens een healing kan dit aura weer sterk en schoon worden gemaakt, waardoor de energie weer kan stromen en je je weer goed en sterk gaat voelen.

Een aura is dus te zien rond het materiële of grondstoffelijke lichaam, wat voor iedereen te zien is. Aura's bestaan uit verschillende fijnstoffelijke lichamen, in verschillende lagen rond het grondstoffelijke lichaam. Een hooggevoelig persoon heeft vaak een zeer wijd aura, waardoor deze veel informatie opvangt van andere personen of energieën. Begeleiding van hooggevoelige kinderen of volwassenen is een combinatie van healing en coaching waarin we werken aan een sterk en goed aura.
Aardstralen kunnen effect hebben op jouw gezondheid en de flow in de ruimte

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Aardstralen


Ongeveer zes op de tien mensen zouden zich beter voelen, lekkerder in hun vel zitten en minder gezondheidsproblemen hebben als ze niet op een aardstralingplek zouden zitten, werken of slapen. Aardstraling kan in verband worden gebracht met een groot aantal gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, oververmoeidheid, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, stress, burn-out, hoge bloeddruk, reumatische klachten, hartklachten, overmatig transpireren en kramp.
Daarnaast is aardstraling een katalysator die er voor zorgt dat een latente aanleg voor een bepaalde ziekte een stimulans krijgt zich te ontwikkelen. De aarde straalt energie uit, evenals de kosmos. Dit is elektromagnetische straling, kortweg EMS. De energie heeft invloed op levende organismen, zoals planten, mensen en dieren. Aardstraling zit overal, zij het niet altijd even bedreigend. Niet ieder organisme reageert op dezelfde manier op dezelfde straling en niet iedere "soort" aardstraling is even goed of slecht voor de levende organismen die zich in deze straling bevinden.
Aardstraling is al honderden jaren bekend. Vroeger werd er zelfs onderzocht of een plek waarop we van plan waren te gaan wonen, wel veilig was. Het bewustzijn van veiligheid, zijn we allemaal onder druk van economische belangen enerzijds en de grote technische vooruitgang anderzijds, onbelangrijk gaan vinden en het is uiteindelijke bijna verloren gegaan. Steeds vaker horen we echter van mensen die jaren met onverklaarbare gezondheidsklachten tobben en maar niet van hun klachten af komen. De kans is groot dat deze mensen een groot deel van de tijd doorbrengen op een zone van aardstraling en dat daardoor hun energetisch evenwicht en dus hun gezondheid, ernstig verstoord is. Dit kan gemakkelijk worden uitgezocht, waarna er maatregelen kunnen worden genomen. Er zijn verschillende soorten aardstraling. Sommige soorten en beter nog sommige combinaties van soorten aardstraling zijn echt gezondheidsbedreigend. Vooral als er ook ondergrondse wateraders zijn. Het heeft zeker zin om er eens na te gaan of je misschien last hebt van de effecten van aardstraling. Doorgaans worden de gevolgen van leven op, of in de nabijheid van aardstralen onderschat. Ons immuunsysteem wordt er door aangetast en we worden kwetsbaar, sneller moe, gestrest en hebben dus een verhoogde kans op ziekte of je niet goed voelen in het algemeen zonder verklaarbare reden.De helende reis

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Dehelendereis


De Helende Reis is een heel bijzonder boek over een bijzondere vrouw, een aanrader voor wie van persoonlijke ontwikkeling of spirituele ontwikkeling houdt.

De Helende Reis is een methode om jezelf te genezen ontwikkeld en geschreven door Brandon Bays. Brandon schoolde zich ruim 15 jaar in alternatieve geneeswijzen, wereldreligies, psychologie e.a. Een tumor in haar baarmoeder ter grootte van een basketbal was het begin van haar persoonlijke reis. Ze vroeg zich af wat de boodschap van de tumor was. Uiteindelijk vond ze antwoorden en uit deze zoektocht ontstond de Helende Reis. Na 7 weken was de tumor zonder operatie of medicijnen volledig verdwenen. Tijdens ons prille leven gaan we ons afschermen na teleurstellingen, pijn en mislukkingen. Laag over laag vormt zich over onze kern. We gaan ons hiermee identificeren en ontwikkelen gedragspatronen om te overleven. Als we ons niet zo lekker voelen, zijn we vaak op zoek naar afleiding: iets lekkers, erover praten, of we negeren gevoelens en doen net of we heel vrolijk zijn en alsof er niks aan de hand is. Elke Helende Reis zal helpen om een laag van deze leugens af te pellen en laten zien wie we werkelijk zijn met al onze mogelijkheden.

Gevoelens zijn er niet voor niks. Ze willen gevoeld worden. Uit onderzoek is geconstateerd dat als emoties op een gezonde manier worden gevoeld en geuit de chemische communicatie in onze cellen blijft stromen. Als echter emoties worden weggestopt, blokkeren onze celreceptoren. Dit kan fysieke en emotionele klachten veroorzaken. Ieder orgaan wordt binnen een bepaalde tijd vernieuwd: huidcellen binnen 3 weken, oogcellen binnen 48 uur, het maagslijmvlies binnen 3 dagen en de lever doet er 6 weken over om zich helemaal te vernieuwen. Brandon Bays heeft een manier gevonden om met dit celgeheugen in contact te komen. In haar methode worden emoties verwelkomd. Laag voor laag ga je door emoties heen: je staat ze toe, zonder er in te blijven hangen. Uiteindelijk leidt dit tot je Bron. Deze kan in elke Helende Reis anders ervaren worden: liefde, rust, oneindigheid, licht.
Het is geweldig om deze staat van grenzeloosheid te ervaren. In een Helende Reis werk je met een bovengekomen herinnering. Je voelt en uit emoties tegen betreffende personen uit je herinnering. Als alles geuit is, is er ruimte voor vergeving. De cel kan zich weer herstellen en het genezend vermogen komt op gang. Ziektes, lichamelijke klachten en allerlei emotionele problemen zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Je ontmantelt oude overtuigingen en onwaarheden, die je leven tot nu toe hebben bepaald. Je kunt steeds meer leven vanuit je waarheid, steeds meer laten zien wie je werkelijk bent met al je mogelijkheden. Ook voor kinderen is er een boek geschreven van haar hand. De Helende Reis voor kinderen met de methode achterin het boek. Het is een fantasievolle reis voor kinderen waarmee ze onverwerkte zaken kunnen verwerken en weer opgelucht door het leven kunnen gaan.

Wij (Spirit Healing) vinden dit een heel mooi boek en een prachtige methode. Toch kiezen wij ervoor om een healing te geven. Niet iedereen kan zo goed visualiseren hebben wij gemerkt. Als je dat niet kunt, is het heel moeilijk om informatie uit jouw onderbewustzijn te halen. Door mijn talent kan ik vaak dit soort patronen of blokkades in jouw lichaam zien en er een healing voor geven. Een andere methode maar heel effectief. hHet medicijnwiel

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Medicijnwiel
De indianen, sjamanen uit de wereld werken met het symbool van het medicijnwiel. Het is een kring waarin met onder andere de windrichtingen, aarde, zon, maan en de Grote Geest een veilige energetische afstemming wordt gecreëerd. Het medicijnwiel is een kring van krachtige energie die aangeroepen wordt voor genezing van disbalans.  Deze krachtige energie is onbeperkt. Het medicijnwiel brengt een afstemming van hogere energie, hogere kennis en wijsheid. Mensen die werken met het medicijnwiel kunnen hiermee een heilige ruimte maken waarin ze mensen en ruimten in balans brengen.

Een medicijnwiel wordt vaak met stenen gelegd. Een bekend medicijnwiel is gesitueerd in de staat Wyoming van de Verenigde Staten. Voor een indiaan is het woord medicijn anders dan voor mensen in de Westerse wereld. Voor indianen betekend het kort gezegd onbeperkte krachtige energie en wijsheid.

Mensen die meer voelen, weten, horen en zien moeten leren hoe ze op een veilige manier een healing kunnen geven. Een arts opereert in een steriele ruimte om te voorkomen dat er negatieve bacteriën kans krijgen bij een zieke patiënt te komen. Een sjamaan of healer maakt vaak een heilige ruimte - roept de windrichtingen aan om te voorkomen dat er negatieve energie kans krijgen bij een persoon of in een ruimte te komen.Karma

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Karma


We roepen het weleens: 'Dat is karma'. In het dagelijks gebruik bedoelt men er vaak mee dat alles wat we doen, denken of zeggen weer bij ons terug komt. Simpel gezegd: geef wat je wilt krijgen. De verantwoording nemen over jouw acties en de reactie die daarop volgt. Mooi toch?! Karma is een term die in het oosten een begrip is in het hindoeïsme en het boeddhisme. Karma gaat dan over zowel de daad, als over het gevolg dat uit die daad voortkomt. Eigenlijk verwijst karma alleen maar naar het verrichten van daden, niet naar de gevolgen van die daden.

Karma en haar gevolg wordt gezien als een natuurlijk principe, een wet van "actie en reactie". Wie goed doet, goed ontmoet... Een goede daad heeft van nature gunstige gevolgen voor degene die de handeling verricht, en slechte daden hebben van nature onplezierige gevolgen. In de religies die van reïncarnatie uitgaan, strekt het begrip karma zich uit over het huidige en alle vroegere en latere levens. Zo is het resultaat van de daden die iemand nú doet, gelijk te merken of pas in een volgend leven.
Het goede nieuws is dat je met daden de eerdere daden kunt beïnvloeden. Minder goed nieuws is dat er ook sprake kan zijn van een familie karma. Een soort spoor wat meereist van geboorte op geboorte, totdat het is opgelost met daden of beïnvloed is door een healer. Sjamanen kijken ook naar deze koorden die je soms negatief kunnen beïnvloeden in jouw huidige leven. Zo kan het lijken of iemand met slechte daden er makkelijk vanaf komt, maar dat is dus niet zo. Krijg je het niet gelijk, dan komt er in een ander leven wel wat karma op jouw pad! Toch maar de verantwoording nemen voor de acties in het leven....
Innerlijk kind

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: InnerlijkkindInnerlijk kind benoemd het deel in jou dat herinneringen heeft aan het kind dat je bent geweest. Vaak sta je ervan te kijken wat een impact het innerlijk kind nog steeds op jouw huidige leven kan hebben. De eerste jaren van een leven laten een grote indruk achter. Het wordt vaak niet in taal vastgelegd, maar in emoties. Als klein kind denk je nog niet in taal, dus herinner je in gevoelens. Als volwassene hebben we vaak te maken met de wel of niet vervormde belevingswereld van het kind in ons. Dat niet alles perfect is verlopen in jouw gezin, op school of met vrienden is eigenlijk alleen maar logisch. Er bestaan geen perfecte ouders, scholen of vrienden.
De meeste ouders doen hun best. Zo goed als ze kunnen naar hun vermogen. Ouders of verzorgers hadden het misschien al moeilijk met zichzelf, hun eigen jeugd of problemen. Hoe goed een ouder het ook wil doen, er kunnen omstandigheden zijn waardoor dat niet helemaal lukt.

Een gebrek aan voldoende liefde en steun in jouw unieke eigenheid kan op den duur een traumatiserende werking gehad hebben. Het kan zijn dat je een bepaalde rol bent gaan spelen of dat je wilde compenseren wat jouw vader en moeder, school, vrienden of verzorgers niet konden geven. Hoe gewond jouw innerlijk kind nog steeds is, kun je zien aan de mate waarin je last hebt van minderwaardigheidsgevoelens, intimiteitsproblemen, verslavingen of gevoelens van leegte of destructiviteit naar jezelf of anderen. Een overlevingsstrategie die je als kind hebt ontwikkeld is gebaseerd op de beperkte ervaringen en overtuigingen waarover je als kind beschikte.  

Die strategieën waren er oorspronkelijk altijd op gericht om je pijn te besparen. Als volwassene zie je de situatie wellicht in een heel ander licht. Kun je ouders, vrienden of situaties zien met een volwassener kijk op de wereld. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de overlevingsstrategieën, die je hebt ontwikkeld en ze los te laten. Je hebt ze niet meer nodig. In het verleden valt er niets meer op te lossen, je hoeft daar niet in te blijven hangen. Je hebt de keuze om te veranderen op ieder moment van jouw leven. Het verleden accepteren en door...
Het kan voldoende zijn om het via deze bewustwording op te lossen en om te draaien. Heb je er hulp bij nodig, dan is het mogelijk om door middel van een healing de oude blokkades die er zijn te helen.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu