Irma Sisila - Spirit Healing Blog - spirithealing

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In stilte

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: RedenvanbestaanHoevindikmijndoelHoeluisteriknaarmijnintuïtie
De antwoorden zijn dichterbij dan je zou denken.... al zijn ze niet altijd makkelijk te vinden. Misschien helpt yoga, mediteren of heb je een levenscoach nodig om in die stilte te komen.

In mijn werk als levenscoach en yogadocente zie ik dat mensen daar het meest moeite mee hebben. Tot rust komen, in die stilte, in die afstemming waar je kunt voelen en luisteren ... naar jezelf.Sommi ge mensen gaat het van nature makkelijk af en anderen hebben tijd nodig. Alsof je leert fietsen. Eerst voelt het wiebelig, ongemakkelijk, onnatuurlijk. Maar als je oefent, wordt je beter en beter en fiets je zonder nadenken...

Dat gebeurt ook als je oefent met het luisteren naar jouw stilte. Mediteren, yoga, ademhalen. Als je het langer doet, wordt het makkelijker en makkelijker en kom je steeds beter in contact met jezelf.

Ik hoop dat je jouw levenslust, jouw passie, jouw missie vindt in jouw stilte <3

Irma Sisila

www.spirithealing.nl
www.synergydancesport.nlJouw tijd

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Hooggevoeligtijdvoormoederstijdvoorjezelfmamatijdenergiemanagen
Lieve mensen, die zichzelf geen tijd gunnen. Voor iedereen zorgen, maar niet voor jezelf? Dat is geen goed idee en geen goed voorbeeld. Want ook als je jezelf voorbij loopt geef je een voorbeeld.

Het voorbeeld dat wat een ander wil belangrijker is dan wat jij wilt. Een mooi voorbeeld is het fenomeen mama :) Het lijkt voor moeders logisch als het om de kinderen gaat, ze altijd voor te laten gaan. Vanuit dat grote mama hart wil je ze alles geven.

Maar ook van mama's is de energiebron niet onuitputtelijk. Het is mooi als ze van jouw voorbeeld mogen leren dat zelfwaardering, tijd voor jezelf, respect voor jouw energie belangrijk is en nodig is voor voldoende balans. Zo blijf je een mooi en lief mens.

Tijd voor jezelf, je hebt het echt nodig. Wandelen, fietsen, een dutje doen, tekenen, dichten ;) , mediteren, sporten, kletsen, niksen, kokkerellen... ach je kunt het zelf vast beter bedenken :) !!

Ik zou jullie allemaal wel willen uitnodigen in mijn yogales of Synergy dansles. Gewoon omdat het zo heerlijk ontspannend en leuk is om te doen. Maar het meest belangrijk is dat het echt tijd is voor jou en dat je doet wat jij leuk vindt <3 Iets waar je energie van krijgt, rust in jouw hoofd, of gewoon om kunt lachen. Niet iets wat je moet!!

Als je de tijd niet reserveert, is de week voorbij gevlogen voor je het weet. Iedere dag een kwartier of een half uur is al een mooi begin, als je denkt dat je geen tijd over hebt. Plan het in en je zult zien dat je de tijd helemaal niet mist en er alleen maar meer energie van krijgt.

Het is jouw leven! Jouw tijd <3

Hooggevoelig en omgaan met stemmingen, sfeer en drukte

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: BegeleidingHooggevoeligOmgaanmethooggevoeligheidHooggevoeligekinderen
Er zijn mensen die extra gevoelig zijn voor stemmingen, sfeer, drukte. Het gevoel staat zo ver open, dat ze soms geen onderscheid meer kunnen maken tussen hun eigen gevoel en dat van een ander. Ter bescherming is het goed om te leren wat echt jouw gevoelens zijn en wanneer je meegaat in het gevoel van een ander. Heel goed voelen wat bij jou hoort en wat niet. Als je dat onder de knie krijgt door het toe te passen en te oefenen, dan heb je als hooggevoelige veel minder last van de energie die van mensen of situaties komen. Dit is mijn energie.... en dat is jouw energie (dat houd je goed gescheiden). Daar help ik mensen mee als ik hooggevoelige mensen en kinderen begeleid. Zelf de regie te krijgen over jouw energie. Als je daar heel bewust mee omgaat, wordt het leven een spel van mogelijkheden en jij bent de regisseur :-D

Irma Sisila

Een burn out begeleiden

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: BegeleidingBurnoutGedichtBurnout.
Iemand met een burn out helpen uit de schaduw te stappen. Stapje voor stapje begeleiden de weg terug te vinden naar de lichtpuntjes van het leven. Dat is intens, maar ook heel mooi. Als ik enthousiasme in een stem hoor, weet ik dat het ergste voorbij is. Ik word er iedere keer weer blij van.

Een burn out is niet niets. Naast de onmacht van het verlies van levenslust en prestaties, de lichamelijke ongemakken en de neerslachtige stemming schamen mensen zich ook vaak om toe te geven dat ze een burn out hebben. Je wilt geen burn out hebben. Vaak ben je al veel te vaak over jouw grenzen gegaan. Heb je veel te veel gedaan voor geld, uit gewoonte of voor anderen. Het verschil van voor en tijdens een burn out is voor jezelf vaak moeilijk te accepteren. Het is frustrerend.  Het liefst zou je de klok terugdraaien...

Je zet een stap vooruit en soms moet je weer pas op de plaats maken. Toch is het zetten van al zijn het maar kleine stappen en de focus op een doel al een hele goede prestatie. Wij helpen mensen met nieuwe gewoonten en gedachtenpatronen. Het oude los te laten. Iets ging er mis en het is nodig dat te veranderen. Beetje bij beetje komt de zon achter de wolken vandaan. Met een karretje vol extra inzicht, nieuwe energie en zelfkennis kun jij vooruit gaan. Jij kunt het leven weer aan.

Mensen motiveren en inspireren maakt mijn hart groter (denk ik ). Als wij mensen begeleiden die een burn out hebben en ik merk de vooruitgang, dan ben ik dankbaar dat ik ze bij mocht staan. Al kan mijn hart lichamelijk niet groeien. Ik weet zeker dat het energetisch vergroot, ik voel dan zo veel energie en liefde.

http://www.spirithealing.nl/begeleiding-burn-out.html
Spontaan plezier

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedichtmotivatieinspiratie
Vergeet niet iets te doen waar je blij van wordt. Iets waar je gelukkig van wordt. Ook als het niet uitkomt. Gewoon omdat het jou goed doet. Veel plezier <3
Het beste

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedichtgezondmotivatie.
Het beste

Als we een baby krijgen, willen we die het beste geven wat in ons vermogen ligt. Voor het eerste jaar krijgen ze geen suiker, niet teveel zout, etc. Veel puur eten. Mensen in de wereld van de toppaarden zullen er alles aan doen om het paard in de beste conditie te houden. Het allerbeste eten, de beste verzorging, genoeg beweging, want het paard is veel waard.

En dan vraag ik me af... Waarom houden mensen zo van dingen die niet goed voor ze zijn. Eigenlijk best raar toch, dat je er behoefte aan hebt om dingen te eten, die niet goed voor je zijn. Is dat een foutje in de natuur of hebben we dat onszelf aangeleerd?

En wat jammer dat we zo kritisch op onszelf (en een ander) zijn dat onze eerste levensbehoefte, om zoveel van jezelf te houden dat je kunt overleven, als egoïstisch wordt gezien. Voor jezelf zorgen, van jezelf houden is de eerste levensbehoefte en daarbij kun je ook nog veel ruimte in jouw hart vinden voor de mensen om jou heen (maar niet over jouw grens heen).

Als voormalig topsporter weet ik hoe belangrijk het is om voor jouw lichaam te zorgen. Iedere dag een half uur fietsen of wandelen is genoeg voor het lichaam. Maar ook dansen, yoga of iedere andere sport/ beweging kan je goed doen. Zoveel tijd is het niet op een dag, maar het voorkomt lichamelijke klachten. Toch lijkt het vaak of mensen daar geen tijd voor maken.

Ontspannen is een basisbehoefte. Het is niet alleen geschikt voor vakantie ;) . Je hebt het nodig, iedere dag. Tien minuten diep ademen vanuit de buik kan je bijvoorbeeld al meer ontspanning geven.

Gun jezelf het beste, neem die tijd voor jezelf.

Irma <3
Norm

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedicht.Storm.Motivatie.
Als je in een storm zit, in zwaar weer. Het leven gaat symbolisch even stevig tekeer.

Op zulke momenten kun je naar andere normen gaan leven. Wat voor een ander heel veel stress op zou leveren, kan voor jou kleiner/ hanteerbaar zijn.

Dat geldt ook voor mensen die ziek zijn. Iemand kan erg bezig zijn met pijn na een val of met ziekte of griep. Terwijl iemand die langdurig ziek is, die norm allang voorbij is gegaan en dagelijks veel ergere pijnen of ongemakken doorstaat.

Soms word je rustig midden in jouw persoonlijke storm en lijk je sterker dan iedere eerdere norm.

Chapeau voor iedereen die een storm doorstaat! <3 Irma Sisila
Jouw keuze

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Motivatiegedichttijdvoorjezelf.
Het is soms moeilijk te accepteren dat we zelf zoveel impact hebben op ons leven. Als we in een slecht humeur zijn, lijkt alles donkerder.... De grap van de kinderen is ineens niet meer grappig, maar irritant. Wat fout kan gaan, gaat fout. Wat je normaal gesproken niet erg vindt, kan ineens een probleem zijn.

In een goed humeur gaat het leven beter, lijken de kinderen gezelliger, zijn de buren of collega's aardiger...

Het is niet waar, maar zo beleef je het wel. Zo voelt het. Hoe belangrijk is het dan om in een goed humeur te blijven. Het maakt jouw leven leuker, fijner, aangenamer!

Heb je een slecht humeur, neem dan tijd! Tijd om jezelf te worden, om tot jezelf te komen. Tijd om tot rust te komen, de overprikkeling, irritatie, vermoeidheid, etc... te boven te komen. Die sombere bril doet je geen goed. Als je de tijd neemt, kom je weer in jouw goede humeur, lijkt de wereld om je heen weer beter! Je kijkt weer door een zonnige bril.
Ben wie je bent

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedichtmotivatieschooldrukprestatiedrukuniekpersoon.
Beoordelingsgesprekken, rapporten, cito toetsen, examens, etc. Er wordt heel wat beoordeeld en getoetst. Mensen bedenken dat allemaal. De maatschappij wordt vaak als maatstaf genomen. Maar wat is DE maatschappij. Dat is voor iedereen anders en wordt door iedereen als anders ervaren. Alleen al waar je woont kan verschil maken, maar ook welke mensen er om jou heen zijn. Voor mij is er één werkelijkheid, waar ik zeker van ben. Je bent hier niet voor niets. Je bent goed zoals je bent. Je mag ontwikkelen, maar vergeet nooit wie jij van binnen bent. Niet een exacte kopie van een ander, maar een uniek persoon.
Ontwikkelen

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Ontwikkelen.Gedicht.Motivatie.
Voor mij is het leven een weg van ontwikkelen. Er komen stormen op jouw pad, er is zonneschijn. Stilstand is achteruitgang. Het maximale uit het leven halen, bestaat niet altijd uit veiligheid. Soms moet je springen in diep, diep water en vertrouwen dat je met voldoende lucht weer boven komt...

Waarvoor zou jij de sprong willen maken? Wat geeft je zoveel kracht en plezier dat je het aandurft. Je leeft maar één keer ;)
Voor mij is het leven een weg van ontwikkelen. Er komen stormen op jouw pad, er is zonneschijn. Stilstand is achteruitgang. Het maximale uit het leven halen, bestaat niet altijd uit veiligheid. Soms moet je springen in diep, diep water en vertrouwen dat je met voldoende lucht weer boven komt...

Waarvoor zou jij de sprong willen maken? Wat geeft je zoveel kracht en plezier dat je het aandurft. Je leeft maar één keer
Shake it of!

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Motivatie.OmdenkenInspiratie.Baaldag.
Iedereen kan het overkomen. Een baaldag... Toch hoef je er niet in te blijven hangen. Je kunt het omdraaien, heb je daar al eens aan gedacht? In dit gedicht wat ideetjes, maar ben gerust creatief op jouw eigen manier ;)Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu