Spirit Healing Blog - spirithealing

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoogbegaafde thuiszitter, je bent een mooi mens!

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Hoogbegaafddropoutthuiszittermoedepressiefhulpvoorhoogbegaafdekinderen
Lieve hoogbegaafde,

Er zijn veel groepen mensen die het moeilijk hebben. De (hoogbegaafde) thuiszittende kinderen is ook zo'n groep. Er zijn echt duizenden kinderen die niet naar school kunnen doordat ze echt niet passen in het schoolsysteem.

Ze zijn prachtig, maar denken anders of voelen anders of misschien wel allebei. Het klinkt heel onschuldig, maar die kinderen kunnen zich al op jonge leeftijd zo onwelkom en onbegrepen voelen. Dat hakt erin. Ziekte, depressief, er niet bij horen, soms gepest, geen zin meer in het leven.
Ik hoor de verhalen in mijn werk als coach, waar we hoogbegaafde kinderen helpen die het moeilijk hebben. Hoogbegaafde kinderen en tieners, die ziek zijn of depressief helpen we met een healing en coaching. De energie weer laten stromen en het zonlicht weer terugbrengen in jouw hoofd, daar werkt een healing goed voor. De vermoeidheid en depressie kunnen met onze hulp weggaan en doen we met liefde!

Het is geen keuze om hoogbegaafd geboren te worden. Je bent het. Ik persoonlijk vind het een heel mooi talent. Anders denken kan heel interessant zijn. Anders denken kan verrassend en vernieuwend zijn. Ze brengen de wereld iet moois.

Wolfgang Amadeus Mozart was een muzikaal genie; Albert Einstein op het gebied van de natuurkunde. Oscar Wilde zou men als een sociaal genie kunnen beschouwen. William Shakespeare was een literair genie. Johann Sebastian Bach, Alan Turing, Leonardo da Vinci zijn andere voorbeelden. En niet alle hoogbegaafden hoeven persé zo uit te blinken. Het geeft alleen maar aan dat zij iets nieuws hebben gebracht. Anders dan anderen denken.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, maar helaas op scholen niet altijd. Die ene weg.... die moet je gaan. En als dat niet lukt, dan pas je niet.  Maar vergeet niet dat jullie heel welkom zijn. Ik ben heel benieuwd wat jij jouw omgeving (of de wereld) komt brengen.

Dus... Kies jouw eigen weg. Jullie zijn welkom en jullie zijn interessant mooi en ik vind jullie verrassend geweldig! Dus deze is voor de duizende thuiszittende kinderen (en hun mama's en papa's) <3

Warme groet voor jou, van mij. Liefs Irma SisilaIn stilte

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: RedenvanbestaanHoevindikmijndoelHoeluisteriknaarmijnintuïtie
De antwoorden zijn dichterbij dan je zou denken.... al zijn ze niet altijd makkelijk te vinden. Misschien helpt yoga, mediteren of heb je een levenscoach nodig om in die stilte te komen.

In mijn werk als levenscoach en yogadocente zie ik dat mensen daar het meest moeite mee hebben. Tot rust komen, in die stilte, in die afstemming waar je kunt voelen en luisteren ... naar jezelf.Sommi ge mensen gaat het van nature makkelijk af en anderen hebben tijd nodig. Alsof je leert fietsen. Eerst voelt het wiebelig, ongemakkelijk, onnatuurlijk. Maar als je oefent, wordt je beter en beter en fiets je zonder nadenken...

Dat gebeurt ook als je oefent met het luisteren naar jouw stilte. Mediteren, yoga, ademhalen. Als je het langer doet, wordt het makkelijker en makkelijker en kom je steeds beter in contact met jezelf.

Ik hoop dat je jouw levenslust, jouw passie, jouw missie vindt in jouw stilte <3

Irma Sisila

www.spirithealing.nl
www.synergydancesport.nlJouw tijd

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Hooggevoeligtijdvoormoederstijdvoorjezelfmamatijdenergiemanagen
Lieve mensen, die zichzelf geen tijd gunnen. Voor iedereen zorgen, maar niet voor jezelf? Dat is geen goed idee en geen goed voorbeeld. Want ook als je jezelf voorbij loopt geef je een voorbeeld.

Het voorbeeld dat wat een ander wil belangrijker is dan wat jij wilt. Een mooi voorbeeld is het fenomeen mama :) Het lijkt voor moeders logisch als het om de kinderen gaat, ze altijd voor te laten gaan. Vanuit dat grote mama hart wil je ze alles geven.

Maar ook van mama's is de energiebron niet onuitputtelijk. Het is mooi als ze van jouw voorbeeld mogen leren dat zelfwaardering, tijd voor jezelf, respect voor jouw energie belangrijk is en nodig is voor voldoende balans. Zo blijf je een mooi en lief mens.

Tijd voor jezelf, je hebt het echt nodig. Wandelen, fietsen, een dutje doen, tekenen, dichten ;) , mediteren, sporten, kletsen, niksen, kokkerellen... ach je kunt het zelf vast beter bedenken :) !!

Ik zou jullie allemaal wel willen uitnodigen in mijn yogales of Synergy dansles. Gewoon omdat het zo heerlijk ontspannend en leuk is om te doen. Maar het meest belangrijk is dat het echt tijd is voor jou en dat je doet wat jij leuk vindt <3 Iets waar je energie van krijgt, rust in jouw hoofd, of gewoon om kunt lachen. Niet iets wat je moet!!

Als je de tijd niet reserveert, is de week voorbij gevlogen voor je het weet. Iedere dag een kwartier of een half uur is al een mooi begin, als je denkt dat je geen tijd over hebt. Plan het in en je zult zien dat je de tijd helemaal niet mist en er alleen maar meer energie van krijgt.

Het is jouw leven! Jouw tijd <3

Hooggevoelig en omgaan met stemmingen, sfeer en drukte

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: BegeleidingHooggevoeligOmgaanmethooggevoeligheidHooggevoeligekinderen
Er zijn mensen die extra gevoelig zijn voor stemmingen, sfeer, drukte. Het gevoel staat zo ver open, dat ze soms geen onderscheid meer kunnen maken tussen hun eigen gevoel en dat van een ander. Ter bescherming is het goed om te leren wat echt jouw gevoelens zijn en wanneer je meegaat in het gevoel van een ander. Heel goed voelen wat bij jou hoort en wat niet. Als je dat onder de knie krijgt door het toe te passen en te oefenen, dan heb je als hooggevoelige veel minder last van de energie die van mensen of situaties komen. Dit is mijn energie.... en dat is jouw energie (dat houd je goed gescheiden). Daar help ik mensen mee als ik hooggevoelige mensen en kinderen begeleid. Zelf de regie te krijgen over jouw energie. Als je daar heel bewust mee omgaat, wordt het leven een spel van mogelijkheden en jij bent de regisseur :-D

Irma Sisila

Een burn out begeleiden

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: BegeleidingBurnoutGedichtBurnout.
Iemand met een burn out helpen uit de schaduw te stappen. Stapje voor stapje begeleiden de weg terug te vinden naar de lichtpuntjes van het leven. Dat is intens, maar ook heel mooi. Als ik enthousiasme in een stem hoor, weet ik dat het ergste voorbij is. Ik word er iedere keer weer blij van.

Een burn out is niet niets. Naast de onmacht van het verlies van levenslust en prestaties, de lichamelijke ongemakken en de neerslachtige stemming schamen mensen zich ook vaak om toe te geven dat ze een burn out hebben. Je wilt geen burn out hebben. Vaak ben je al veel te vaak over jouw grenzen gegaan. Heb je veel te veel gedaan voor geld, uit gewoonte of voor anderen. Het verschil van voor en tijdens een burn out is voor jezelf vaak moeilijk te accepteren. Het is frustrerend.  Het liefst zou je de klok terugdraaien...

Je zet een stap vooruit en soms moet je weer pas op de plaats maken. Toch is het zetten van al zijn het maar kleine stappen en de focus op een doel al een hele goede prestatie. Wij helpen mensen met nieuwe gewoonten en gedachtenpatronen. Het oude los te laten. Iets ging er mis en het is nodig dat te veranderen. Beetje bij beetje komt de zon achter de wolken vandaan. Met een karretje vol extra inzicht, nieuwe energie en zelfkennis kun jij vooruit gaan. Jij kunt het leven weer aan.

Mensen motiveren en inspireren maakt mijn hart groter (denk ik ). Als wij mensen begeleiden die een burn out hebben en ik merk de vooruitgang, dan ben ik dankbaar dat ik ze bij mocht staan. Al kan mijn hart lichamelijk niet groeien. Ik weet zeker dat het energetisch vergroot, ik voel dan zo veel energie en liefde.

http://www.spirithealing.nl/begeleiding-burn-out.html
Spontaan plezier

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedichtmotivatieinspiratie
Vergeet niet iets te doen waar je blij van wordt. Iets waar je gelukkig van wordt. Ook als het niet uitkomt. Gewoon omdat het jou goed doet. Veel plezier <3
Het beste

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedichtgezondmotivatie.
Het beste

Als we een baby krijgen, willen we die het beste geven wat in ons vermogen ligt. Voor het eerste jaar krijgen ze geen suiker, niet teveel zout, etc. Veel puur eten. Mensen in de wereld van de toppaarden zullen er alles aan doen om het paard in de beste conditie te houden. Het allerbeste eten, de beste verzorging, genoeg beweging, want het paard is veel waard.

En dan vraag ik me af... Waarom houden mensen zo van dingen die niet goed voor ze zijn. Eigenlijk best raar toch, dat je er behoefte aan hebt om dingen te eten, die niet goed voor je zijn. Is dat een foutje in de natuur of hebben we dat onszelf aangeleerd?

En wat jammer dat we zo kritisch op onszelf (en een ander) zijn dat onze eerste levensbehoefte, om zoveel van jezelf te houden dat je kunt overleven, als egoïstisch wordt gezien. Voor jezelf zorgen, van jezelf houden is de eerste levensbehoefte en daarbij kun je ook nog veel ruimte in jouw hart vinden voor de mensen om jou heen (maar niet over jouw grens heen).

Als voormalig topsporter weet ik hoe belangrijk het is om voor jouw lichaam te zorgen. Iedere dag een half uur fietsen of wandelen is genoeg voor het lichaam. Maar ook dansen, yoga of iedere andere sport/ beweging kan je goed doen. Zoveel tijd is het niet op een dag, maar het voorkomt lichamelijke klachten. Toch lijkt het vaak of mensen daar geen tijd voor maken.

Ontspannen is een basisbehoefte. Het is niet alleen geschikt voor vakantie ;) . Je hebt het nodig, iedere dag. Tien minuten diep ademen vanuit de buik kan je bijvoorbeeld al meer ontspanning geven.

Gun jezelf het beste, neem die tijd voor jezelf.

Irma <3
Reis door je ziel met een grondige healing

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Reisdoorjezielgrondigehealing


Een grondige healing of een reis door je ziel

Een grondige healing kan hetzelfde effect als een reis door je ziel. Vroeger maakten we wel gebruik van een reis door je ziel. Een combinatie van een visualisatie onder onze begeleiding met een healing. We merkten dat het voor veel mensen moeilijke is om te visualiseren en de staat te bereiken om onbewuste informatie, patronen en gebeurtenissen naar boven te halen. Daarom kiezen wij er nu voor om dat in een grondige healing te doen. Een healing waarin we op zoek gaan naar blokkades die jouw belemmeren in jouw huidige leven. Gebeurtenissen uit het verleden die ervoor gezorgd hebben dat je een bepaalde overlevingstechniek hebt ontwikkeld, waar je nu niets meer aan hebt. Gebeurtenissen die jouw onzeker hebben gemaakt, waar je nu niets meer van weet.

Bij deze grondige healing door al jouw lagen wil ik oude sporen, karma en onverwerkte trauma's helen. Doordat ik me af kan stemmen op het energieveld in jouw lichaam en de blokkades kun je op een effectieve manier snel jezelf beter voelen. Doordringen naar de ziel en daar informatie vinden hoe ik jou kan helpen, is een onderdeel van mijn talent als healer. Ook voor dieren en paarden werkt dit vaak enorm helend. De oude problemen laten gaan. Alleen als je er nog van kunt leren is het belangrijk dat je dingen zelf oplost. Sommige gebeurtenissen hoeven niet herhaald en herhaald te worden. Het is simpelweg belangrijk dat het weggaat. Soms heb je het nodig te weten waarom dit op jouw pad is gekomen en dan wordt die informatie ook verstrekt. Heeft geen meerwaarde, dan is het ook niet nodig. Het is juist belangrijk je te richten op het heden en de mogelijkheden van de toekomst. Positief en sterk, zonder ballast uit het verleden. Dat is wat we in een grondige healing kunnen doen.Norm

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedicht.Storm.Motivatie.
Als je in een storm zit, in zwaar weer. Het leven gaat symbolisch even stevig tekeer.

Op zulke momenten kun je naar andere normen gaan leven. Wat voor een ander heel veel stress op zou leveren, kan voor jou kleiner/ hanteerbaar zijn.

Dat geldt ook voor mensen die ziek zijn. Iemand kan erg bezig zijn met pijn na een val of met ziekte of griep. Terwijl iemand die langdurig ziek is, die norm allang voorbij is gegaan en dagelijks veel ergere pijnen of ongemakken doorstaat.

Soms word je rustig midden in jouw persoonlijke storm en lijk je sterker dan iedere eerdere norm.

Chapeau voor iedereen die een storm doorstaat! <3 Irma Sisila
Krachtplaatsen

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Krachtplaatsen


Krachtplaatsen zijn plaatsen waar een hoge energie te voelen is. Krachtplaatsen zijn plekken waar Leylijnen samenkomen; energiebanen die over de aarde lopen. Ze worden ook wel Leycentra genoemd. De energie op een leycentrum roteert links- of rechtsom. Soms draait hij zelfs beide kanten op, in een achtvorm of omdat hij links en rechts na enige tijd afwisselt.

Vroegere volken hebben deze krachtplaatsen aangevoeld en hebben er rituele plekken van gemaakt. Een bekend voorbeeld is Stonehenge in Engeland. Eeuwenlang werden kerken en andere heiligdommen precies op die kruisingen van leylijnen gezet. Meestal werden de altaars zelfs echt op dat energiecentrum gebouwd.

Op zéér véél plekken op deze planeet kruisen energielijnen (van een zelfde soort) elkaar. Dit worden energiecentra genoemd, waarvan de meesten maar klein zijn. Ook de meeste kruisingen van leylijnen zijn klein en zwak. Maar in iedere streek zijn er ook een aantal sterke kruispunten. Deze leycentra zijn een soort verkeersknooppunten van energie. Verschillende leylijnen komen bij elkaar op plekken waar er een concentratie van energie aanwezig is. Dit wordt een krachtplaats of krachtcentrum genoemd. Deze krachtplekken zijn energetische krachtpunten waar meerdere krachtlijnen bij elkaar komen en worden gezien als heilige plaatsen. Bij positieve leycentra is er een krachtveld vol met energie dat kan zorgen voor inspiratie, genezing en wonderen. Voor informatie-overdracht is energie nodig, wat de inspiratie op die plaatsen verklaart, er is immers energie genoeg. Door de extra energie op deze speciale plaatsen komt het ook voor dat er bij leycentra lichtverschijnselen waargenomen worden. Voorbeelden zijn het hunebed van Loon (Drenthe) en het klooster van Aduard (prov. Groningen). De plaats van het klooster is bovendien bepaald door het zien van de lichtverschijnselen. Ook is het mogelijk dat je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt en dat je op zo'n plaats letterlijk de hoofdpijn uit je voelt glijden. Het is fijn om zo'n plaats te kennen om jezelf af en toe een momentje van opladen te gunnen. Er is wel een groot verschil in krachtplaatsen. De ene krachtplaats is veel sterker als de andere. Vlak voor de abdij van Tongerlo. Nog voor de ingang naar het binnenhof is een sterk punt te voelen. Zo zijn er veel meer. In Nederland is er een boek over geschreven als je precies wilt weten waar de leylijnen en de kruisingen in Nederland zijn. Misschien is dit boek niet helemaal compleet, toch brengt het je op weg. Als je eenmaal een paar krachtplaatsen hebt gevonden en gevoeld, dan herken je deze ook op andere plaatsen, bijvoorbeeld tijdens een boswandeling.Jouw keuze

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Motivatiegedichttijdvoorjezelf.
Het is soms moeilijk te accepteren dat we zelf zoveel impact hebben op ons leven. Als we in een slecht humeur zijn, lijkt alles donkerder.... De grap van de kinderen is ineens niet meer grappig, maar irritant. Wat fout kan gaan, gaat fout. Wat je normaal gesproken niet erg vindt, kan ineens een probleem zijn.

In een goed humeur gaat het leven beter, lijken de kinderen gezelliger, zijn de buren of collega's aardiger...

Het is niet waar, maar zo beleef je het wel. Zo voelt het. Hoe belangrijk is het dan om in een goed humeur te blijven. Het maakt jouw leven leuker, fijner, aangenamer!

Heb je een slecht humeur, neem dan tijd! Tijd om jezelf te worden, om tot jezelf te komen. Tijd om tot rust te komen, de overprikkeling, irritatie, vermoeidheid, etc... te boven te komen. Die sombere bril doet je geen goed. Als je de tijd neemt, kom je weer in jouw goede humeur, lijkt de wereld om je heen weer beter! Je kijkt weer door een zonnige bril.
Ben wie je bent

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedichtmotivatieschooldrukprestatiedrukuniekpersoon.
Beoordelingsgesprekken, rapporten, cito toetsen, examens, etc. Er wordt heel wat beoordeeld en getoetst. Mensen bedenken dat allemaal. De maatschappij wordt vaak als maatstaf genomen. Maar wat is DE maatschappij. Dat is voor iedereen anders en wordt door iedereen als anders ervaren. Alleen al waar je woont kan verschil maken, maar ook welke mensen er om jou heen zijn. Voor mij is er één werkelijkheid, waar ik zeker van ben. Je bent hier niet voor niets. Je bent goed zoals je bent. Je mag ontwikkelen, maar vergeet nooit wie jij van binnen bent. Niet een exacte kopie van een ander, maar een uniek persoon.
Leylijnen

spirithealing
Gepubliceerd door in Spirit Healing ·
Tags: Lelyijnen


Leylijnen zijn lijnen die op de aarde liggen. Leylijnen zijn energielijnen. Leylijnen zijn een soort lijnen of banen van energie die energie laten stromen over de hele planeet. Zoals wij ons energiesysteem hebben, zo heeft de aarde ook een energiesysteem. Leylijnen is maar één soort van energielijn, die de aarde kent. Er zijn ook nog andere soorten energielijnen, zoals bijvoorbeeld hartmannlijnen, currylijnen en benkerlijnen. Iedere soort energielijnen vormt om de planeet een eigen netwerk. De verschillende soorten energielijnen zijn in twee soorten onder te verdelen. Enerzijds zijn dat de rasternetwerken (grids). Dit soort energielijnen vormen samen meestal een rechthoekig hokjespatroon. Dit houdt in dat deze energielijnen normaliter parallel aan elkaar liggen met steeds een gelijke tussenruimte en haaks hierop ook parallelle lijnen met gelijke tussenruimte. Door allerlei invloeden kunnen er afwijkingen ontstaan in dit rasterpatroon. Anderzijds zijn er zogenaamde vrije netwerken. Dit zijn netwerken die niet in een hokjespatroon liggen, maar waarvan de energielijnen in iedere richting kunnen stromen.

Behalve energielijnen, die doorgaans kaarsrecht door het landschap lopen, zijn er ook andere energieën die samengevat kunnen worden onder de noemer energievormen.

Leylijnen en andere energielijnen zijn banen van energie.
Die door het landschap stromen. Deze banen stromen een bepaalde richting op, die voor iedere lijn verschillend kan zijn. De energielijnen zijn (bijna) altijd kaarsrecht en kunnen duizenden kilometers lang zijn. De afmetingen van de verschillende energielijnen kunnen variëren van 10 centimeter tot heel soms wel 10 meter breed. De lijnen liggen op de grond en de energie van een lijn hoeft niet overal even sterk te zijn. Dit kan per plaats, maar ook in de tijd verschillen. De energielijnen reageren qua sterkte, net als de zee met eb en vloed, op de maan en andere kosmische factoren. De verschillende soorten energielijnen onderscheiden zich van elkaar door de verschillende eigenschappen en kwaliteiten die ze hebben, een eigen karakter. Zo hebben leylijnen bijvoorbeeld de eigenschap van kracht. Daarom worden leylijnen ook krachtlijnen genoemd. Ook kunnen de energielijnen mannelijk, vrouwelijk, neutraal, positief (prettig) en negatief (onprettig) zijn. Met name door menselijke invloed kunnen (stukken van) energielijnen veranderen. Zo zijn de meeste leylijnen en kruispunten ervan positief. Maar er zijn ook plaatsen waar ze negatief zijn geworden bijvoorbeeld door het offeren van mensen, moord en veldslagen.

Op zéér véél plekken op deze planeet kruisen energielijnen (van een zelfde soort) elkaar. Dit worden energiecentra of krachtplaatsen genoemd.

Leylijnen zijn grofweg in te delen in zwakke, sterke en zeer sterke leylijnen. Vooral de zeer sterke leylijnen genieten bekendheid omdat zij grote afstanden afleggen over onze aardbol. Zij verbinden de continenten van deze planeet met elkaar. Het worden wereld-leylijnen genoemd. Zij voorzien de aarde wereldwijd van krachtige energie. Waar zij kruisen is er normaliter een zéér krachtig kruispunt van leylijnen.
Daartussen in liggen de sterke leylijnen die een verdere verspreiding van de energieën verzorgen. Zij verbinden de provincies, regio's en streken met elkaar en verspreiden de energie aldaar. Daar waar ze elkaar kruisen bevinden zich sterke leycentra. Deze leycentra bepaalden voor onze voorouders de plaatskeuze om dorpen te stichten.

Tussen de sterke en zeer sterke leylijnen in bevinden zich enorm veel zwakke leylijnen. Zij zorgen voor een verdere verspreiding van de krachtige energie en zorgen ook voor een uitwisseling van energieën met de omgeving. Door dit stelsel van leylijnen samen met alle andere soorten energielijnen, wordt de hele planeet voorzien van extra energie. Zij zorgen dat deze planeet leeft!
Ontwikkelen

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Ontwikkelen.Gedicht.Motivatie.
Voor mij is het leven een weg van ontwikkelen. Er komen stormen op jouw pad, er is zonneschijn. Stilstand is achteruitgang. Het maximale uit het leven halen, bestaat niet altijd uit veiligheid. Soms moet je springen in diep, diep water en vertrouwen dat je met voldoende lucht weer boven komt...

Waarvoor zou jij de sprong willen maken? Wat geeft je zoveel kracht en plezier dat je het aandurft. Je leeft maar één keer ;)
Voor mij is het leven een weg van ontwikkelen. Er komen stormen op jouw pad, er is zonneschijn. Stilstand is achteruitgang. Het maximale uit het leven halen, bestaat niet altijd uit veiligheid. Soms moet je springen in diep, diep water en vertrouwen dat je met voldoende lucht weer boven komt...

Waarvoor zou jij de sprong willen maken? Wat geeft je zoveel kracht en plezier dat je het aandurft. Je leeft maar één keer
Shake it of!

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Motivatie.OmdenkenInspiratie.Baaldag.
Iedereen kan het overkomen. Een baaldag... Toch hoef je er niet in te blijven hangen. Je kunt het omdraaien, heb je daar al eens aan gedacht? In dit gedicht wat ideetjes, maar ben gerust creatief op jouw eigen manier ;)Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu